Foto's

Over Alanya

Het Eftalia Aqua Hotel ligt aan de prachtige Turkse zuidkust, ook wel bekend als de Turkse Rivièra of de Turquoise Kust. Het is duidelijk waar deze laatste bijnaam vandaan komt: de zee is prachtig groenblauw. Het resort ligt ten oosten van de miljoenenstad Antalya, in de gelijknamige provincie. Dichtbij het resort ligt het pittoreske havenstadje behalve deze stad kunt u bijvoorbeeld ook uitstapjes maken naar de historische stad Side.

Ontdek Alanya

Alanya is een fraaie stad met zo’n honderdduizend inwoners. Deze oude havenstad is een ideale bestemming voor een dagtrip. U kunt hier de lokale marktjes bezoeken en daar van lokale lekkernijen proeven. Of u kunt eten bij een van de vele eetgelegenheden die deze stad rijk is. Dompel u onder in de Turkse cultuur en eet visgerechten gemaakt van de vangst van de dag. De stad is al duizenden jaren oud en u kunt hier dus ook restanten vinden van de vele beschavingen die dit gebied door de eeuwen heen onder controle hebben gehad.

Cultuur & Historie

Als u meet wilt weten over de historie en de cultuur van de regio is Alanya een goed punt om te beginnen, maar u kunt ook andere steden in de omgeving bezoeken. Er zijn tal van monumenten uit de Romeinse, Griekse en Ottomaanse tijd terug te vinden. De overblijfselen van de Griekse stad Side zijn goed te bereiken vanaf het Eftalia Aqua Resort. Hier kunt u bijvoorbeeld de overblijfselen van de Griekse tempel van Apollo bewonderen.

Vergelijk Eftalia Aqua Resort bij 3 aanbieders Bekijk prijs